• Molenveldstraat 153 (unit 24), 6001HH, Weert
  • Tel: +31 (0)6 57 81 44 76
  • Ma - Vr: 9:00 - 17:00 uur
  • Za/Zo: Gesloten

PARALLEL

Ontmoetingscentrum PARALLEL

Veel migranten en nieuwkomers maken (nog) geen gebruik van de bestaande voorzieningen. Zij leven vaak in isolement en durven het contact met hun omgeving niet aan. Wanneer er sprake is van psychosociale problemen, durven zij daarvoor geen hulp te vragen. Daar willen we graag verandering in brengen. Met het concept PARALLEL willen wij de bestaande kloof tussen bepaalde burgers in Weert dichten en willen we bewerkstelligen dat mensen elkaar gaan ontmoeten, dat ze met elkaar praten en PARALLEL naast elkaar samenleven.

Het woord PARALLEL staat voor twee dingen; ons Cultureel Ontmoetingscentrum ligt aan de Parallelweg. Daarnaast bestaan er bij een parallel twee processen naast elkaar. In onze visie zijn dat twee (of meer) culturen of samenlevingen, die in harmonie naast elkaar kunnen leven en zelfs af en toe in elkaar overlopen. Wij vinden dat ieder mens een individu is met een bepaalde rol en willen mensen graag stimuleren om die rol op te pakken en de regie te nemen over hun leven. PARALLEL kan daarbij helpen. Het ontmoetingscentrum is er voor jong en oud, voor vrouwen en mannen, voor iedereen.

Bij PARALLEL organiseren we diverse activiteiten; filmavonden, discussie-avonden, huiswerkbegeleiding en creatieve workshops. Daar nodigen we alle mensen uit Weert voor uit. Een verscheidenheid aan etnische en culturele achtergronden is daarbij een kracht. We vinden het belangrijk dat mensen samen komen, samen iets doen, contact met elkaar leggen en met elkaar te praten over opvoeding, cultuurverschillen. Het is belangrijk om nieuwsgierig te zijn naar elkaar.

Jongerenavond

De jongerenactiviteit van Weert vindt plaats bij het Cultureel Ontmoetingscentrum PARALLEL in Weert. Het draait hier om respect, waardering en acceptatie, maar ook gezelligheid, entertainment en ontspanning. Socialiseren en een veilige en betrouwbare omgeving om jezelf te kunnen zijn zonder hierop veroordeeld te worden. Een intercultureel speelveld waarin iedereen welkom is. Het biedt een huiselijk sfeer, met jongerenwerkers en ervaringsdeskundigen die gespecialiseerd zijn in diversiteit en interculturele vakmanschap. De jongerenavond bestaat uit diverse analoge en digitale spelmogelijkheden, muziek en nog veel meer. Er worden vanuit PARALLEL regelmatig aandacht besteedt aan sport, middels externe zaalvoetbaltoernooien waarin de jongeren zich kunnen aanmelden om te participeren. De huisregels spreken voor zich, en hangen in verschillende ruimtes op de muren. Diversiteit omhelzen en van elkaar leren vinden wij belangrijk. Tederheid met een open houding, maakt progressie eenvoudiger!

Activiteiten

Opening PARALLEL

Klik op een afbeelding voor meer foto's

Voorlichting politie

Klik op een afbeelding voor meer foto's

Heb je activiteiten die bij ons zouden kunnen passen?
Wil je hulp bieden? Laat het ons weten.
Of ken je mensen die het fijn zouden vinden om naar PARALLEL toe te komen en mee te doen?
Laat het hen weten. 

Contact