• Molenveldstraat 153 (unit 24), 6001HH, Weert
 • Tel: +31 (0)6 57 81 44 76
 • Ma - Vr: 9:00 - 17:00 uur
 • Za/Zo: Gesloten

Compliment of klacht

Compliment of klacht?

Bij Al-osra Zorg & Welzijn staat de cliënt centraal. Wij willen u altijd zo goed mogelijk van dienst zijn. Natuurlijk horen wij het graag als u tevreden bent en een compliment wilt geven, maar wij horen het ook graag als u een suggestie of klacht heeft, zodat wij onze zorg-, hulp- en dienstverlening continu kunnen blijven verbeteren.

Klachtenprocedure

Naast de primaire en ondersteunende processen hebben wij voor de behandeling van klachten een klachtenprocedure geformuleerd. Hierin houden wij rekening met de actuele wetgeving over dit onderwerp, zo is er onder andere een klachtenfunctionaris (directeur) en zijn wij lid van een onafhankelijke geschillencommissie. Onze klachtenprocedure geeft onze cliënten en ouders eerst de mogelijkheid om intern de klacht neer te leggen en te bespreken. Mochten wij er onderling niet uitkomen of geeft de klacht hier aanleiding voor, kan er contact worden gezocht met de externe geschillencommissie van WKKGZ. Hierover zijn alle cliënten geïnformeerd, nieuwe cliënten worden geïnformeerd via ondersteuningsplan. Onderstaand wordt de klachtenprocedure beschreven.

Incidentenprocedure

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunnen zich incidenten voordoen. Door vroegtijdig te reageren op signalen wil Al Osra Zorg voorkomen dat deze incidenten plaats vinden. Mochten er toch incidenten hebben plaatsgevonden, dan willen wij er alles aan doen om herhaling van het incident te voorkomen. Hiervoor wordt een incidentenprocedure opgesteld, waarin de verschillende acties zijn omschreven en wij ook hebben opgenomen op welke momenten er een verantwoordelijkheid is voor melding van het incident door de directeur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Onderstaand wordt de incidentenprocedure beschreven.

Definitie

‘Een onbedoelde gebeurtenis tijdens het zorgproces die tot schade aan de  cliënt of medewerker heeft geleid, had kunnen leiden of (nog) zou kunnen leiden (bron: NTA 8009:2007)’

Cliënttevredenheid

Voor het meten van de kwaliteit van onze zorgverlening is het meten van de klanttevredenheid een belangrijk instrument. Jaarlijks vragen wij onze cliënten en eventueel hun wettelijk vertegenwoordigers om hun mening en verbetervoorstellen via een klanttevredenheidsonderzoek. De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek zullen worden gedeeld met zowel de cliënten als medewerkers en zijn input voor verbetermaatregelen.

Beschikbaarheid

 • Maandag
  9.00 – 17.00
 • Dinsdag
  9.00 – 17.00
 • Woensdag
  9.00 – 17.00
 • Donderdag
  9.00 – 17.00
 • Vrijdag
  9.00 – 17.00
 • Zaterdag
  Niet aanwezig
 • Zondag
  Niet aanwezig
Neem contact met ons op
+31 (0)6 57 81 44 76